In 1964 zijn ons pap en ons mam (Harry en Lies van Druenen), aan de Broekstraat in Geffen,
het eerste poeliers bedrijf in de omgeving begonnen. Tenminste wat voor de begrippen van toen een poelier was, er werden op dat moment enkel en alleen hele kippen verkocht vanuit de
berging van het woonhuis. De kippen werden terplekke uit het hok gehaald, de kop werd er door Harry of Lies afgehaald en vervolgens kon de kip mee naar huis genomen worden om thuis verder klaar gemaakt te worden. Zo ging het in de eerste jaren…

Langzaam aan groeide er een klein winkeltje en werden de kippenhokken omgestoten
om een echte slachtplaats te bouwen. Je kan wel zeggen dat er heel wat veranderd is
in de loop der jaren.

Nadat in 1980 ons pap plotseling is overleden, heb ik een aantal jaar samen met ons mam
de zaak gerund. Ik was op dat moment 24 jaar. De slachtband die ons pap wilde realiseren was bijna af. Deze hebben wij later verder afgemaakt. Van 1980 tot en met 1990 is er met deze band
gewerkt. Na al die jaren van handwerk was het namelijk hard nodig dat deze band er zou komen. Het bedrijf was inmiddels groter geworden en wij moesten met de tijd mee. Met de komst van
de band werd het er echter niet rustiger op, in tegendeel. Werken met deze band was vooral heel hard werken. ’s Nachts werden de kuikens bij de boer gehaald en ’s ochtends om 6 uur begonnen we met slachten, ’s middags werd alles verwerkt er werd schoongemaakt en de producten werden weggebracht. Vanaf deze tijd begon ook de levering aan bedrijven en was er niet meer alleen de particulieren verkoop. ’s Avonds was er nog wat tijd voor administratief werk en de volgende nacht begon alles weer van voor af aan.

Op 1 januari 1986 heb ik het bedrijf samen met Anja over genomen en zijn we begonnen met de verbouwing van de winkel. Toen we hiermee klaar waren, is in 1990 de rigoureuze verbouwing
van de slachterij verwezenlijkt. We hebben de slachterij omgebouwd tot uitsnijderij en helemaal
aangepast aan de normen van de EEG en hebben hiervoor ook een keurmerk gekregen. Sindsdien is er heel wat veranderd binnen ons bedrijf. Na de verbouwing hebben we voor het ambachtelijke specialisme gekozen en de grijze massa van de slachtband van de jaren ’80
achter ons gelaten.

We zijn ons gaan specialiseren in ambachtelijke producten zoals producten uit de eigen rokerij, het ambachtelijke wild, Franse scharrelproducten en allerlei andere kipspecialiteiten. Versheid van de producten staat bij ons voorop. Vandaar dat de regels van de hygiëne code strikt worden nageleefd. Zowel in de uitsnijderij als in de winkel.